Kinderpodotherapie

Podotherapie voor kinderen

Klaagt uw kind over pijnlijke voeten, knieën, heupen of rug? Eindigt voor uw kind een dagje uit met zeer vermoeide voeten en/of benen? Struikelt uw kind over zijn/haar eigen voeten?
Dit kunnen redenen zijn om langs te gaan bij de podotherapeut.

Wanneer de voeten niet juist functioneren, kan dit grote gevolgen hebben voor de motorische ontwikkeling van een kind.

De podotherapeut kan beoordelen of het looppatroon en de voetstand normaal zijn voor de leeftijd en of deze in relatie staan tot eventuele klachten. De beoordeling wordt gemaakt op basis van verschillende metingen en testen. Soms, gebeurt dit in overleg met de huisarts of (kinder)fysiotherapeut. 

Preventief voetonderzoek

Ook als uw kind niet direct pijnklachten heeft kunt u terecht bij Voetselect. De podotherapeut ziet of uw kind geschikte schoenen draagt, geeft beweegadvies en eventueel oefeningen. In sommige gevallen kunnen wij uw kind helpen door podotherapeutische zolen aan te meten of door te verwijzen voor verder onderzoek. Uiteraard gebeurt dit allemaal in goed overleg met zowel kind als ouders.

Kinderen en sport

Het team van Voetselect Podotherapie heeft veel kennis van sportpodotherapie. Alle medewerkers zijn buiten de praktijk actief op het gebied van kinderen en sport. Onder andere in professioneel (zaal)voetbal, het begeleiden van peuters en kleuters in hun motorische ontwikkeling en het training geven binnen de turnsport. Wij kunnen uw kind advies geven op het gebied van houding en beweging in sport.